Terugblik Woonmarkt Nissewaard

03-02-2023

Door: Projectsecretaris


Topdrukte op Woonmarkt Nissewaard: ruim 1.000 bezoekers

Topdrukte op de Woonmarkt Nissewaard, op dinsdagavond 31 januari in Theater de Stoep in Spijkenisse. Het evenement trok ruim 1.000 bezoekers. Het was zo druk dat er bij aanvang een lange rij voor de theaterdeuren stond. En wethouder Jan Willem Mijnans, die in de kleine zaal het actuele en toekomstige nieuwbouwaanbod presenteerde, moest zijn verhaal twee keer doen omdat er meer belangstellenden waren dan zitplaatsen. 

Nieuwbouw, zelfbouw, financieel advies, tips over verduurzaming en meer
Op de Woonmarkt presenteerden aanbieders actueel nieuwbouw- en zelfbouwaanbod in Nissewaard. Je kon ook financieel advies krijgen en een inschatting van wat je maximaal kunt lenen. Verder kon je in gesprek met een notaris, bijvoorbeeld over wat je allemaal moet regelen als je gaat samenwonen. Makelaars kwamen naar de Woonmarkt met het actuele (bestaande) woningaanbod in Nissewaard en gaven tips om de verkoopkansen van je huidige woning te vergroten. De gemeente was aanwezig met informatie over de starterslening en over de mogelijkheden om je huis te verduurzamen.

Zeer tevreden
De Woonmarkt Nissewaard vindt meestal één keer per jaar plaats, maar door corona was het nu ruim drie jaar geleden. Wethouder Jan Willem Mijnans blikt zeer tevreden terug op het evenement. "Met ruim 1.000 bezoekers is het duidelijk dat de Woonmarkt voorziet in een behoefte van onze inwoners en van de bewoners in de regio", aldus Mijnans.