De Elementen

De Elementen wordt niet van vandaag op morgen gebouwd. De planning strekt zich uit over vele jaren. Stukje bij beetje wordt De Elementen ontwikkeld in vier deelgebieden. De afgelopen jaren zijn eerst ‘De Dijk’, vervolgens ‘Het Land’ in diverse fases en tussendoor ‘Het Park’ gerealiseerd.

Momenteel is in deelgebied De Dijk ook toren II van Het Terras aan de Maas in verkoop én aanbouw.

‘De Haven’, het laatste deelplan binnen De Elementen, brengt een unieke sfeer in de stad. Met ruimte voor pleziervaart, schepen, woon-werk ruimten en de mogelijkheid voor het uitoefenen van beroepen aan huis. Daarnaast komt er in ‘De Haven’ plek voor kantoren en horeca.

De ontwikkeling van ‘De Haven’ wordt in fases uitgevoerd. Net zoals bij ‘Het Land’, waar de woningen van inmiddels fase 13 snel zijn verkocht. Fase 14, de allerlaatste fase van Het Land, is nu in verkoop.

Fase 1 van De Haven, deelgebied Fregat is inmiddels opgeleverd. Fase 2, deelgebied Sluis, en fase 3, deelgebied Botter zijn uitverkocht en in aanbouw. Veerkade is nu in verkoop. Deelgebied Schoener gaat binnenkort in verkoop.

Op de ontwikkeling van ‘De Haven’ mogen we echt trots zijn. Hier kunnen toekomstige bewoners straks prachtig wonen aan een moderne haven. Waar plek is voor een eigen boot voor de deur. Kopers van een woning in het project De Haven kunnen namelijk ook een ligplaats in erfpacht kopen. Wie wil dat nu niet? Bovendien is ook het stadshart, met het prachtige theater De Stoep en bibliotheek De Boekenberg enorm dichtbij. Kortom, een ideale en unieke plek om te wonen.

Daarnaast is voor Spijkenisse de binding met het water van groot belang. Veel inwoners van onze stad werken in de directe omgeving die in direct verband staat met de haven. Door de ontwikkeling van dit nieuwe deel van Spijkenisse wordt de band met het water nog sterker.