De Buurt

Op en top Spijkenisse

Spijkenisse is sinds de jaren 80 uitgegroeid tot een aantrekkelijke stad met een breed aanbod aan faciliteiten. Haar nieuwste aanwinst is de wijk De Elementen. Een unieke wijk waar een breed aanbod aan woningen langs de Oude Maas verrijzen. De wijk is erg divers van opzet en heeft daarom voor elke bewoner iets te bieden. Voor de jongste bewoners van De Elementen wordt er een nieuwe basisschool gebouwd zodat zij in de wijk naar school kunnen.

De wijk is zo ontworpen dat het de structuur van het verkeer in Spijkenisse heeft versterkt. Het centrum van Spijkenisse is dichtbij en ook de snelweg is vlot te bereiken. Daarnaast heeft De Elementen haar eigen buslijnen en is de metrohalte, die je in 20 minuten in het centrum van Rotterdam afzet, op loopafstand. Heb je alle tijd? Dan kun je de gebieden in de wijk zoals het Vier Werelden Park en de paden langs de Oude Maas verkennen of, trek erop uit richting de polders van Voorne-Putten.

De Elementen ligt op het natuurlijke en historische eiland Voorne-Putten. Het eiland barst van uitgaans- en winkelmogelijkheden, mooie natuurgebieden en cultuur. Zo bevindt de wijk zich naast architectonisch hoogstandje Theater de Stoep, welke is ontworpen door Ben van Berkel, die ook de Erasmusbrug heeft ontworpen. Daarnaast beschikt De Elementen over de enige echte Eurobruggen ter wereld. Dit kunstproject bevindt zich sinds 2011 in De Elementen rondom het deelgebied Het Land.

Voorzieningen
Theater de Stoep
De Boekenberg

Winkels
Woonboulevard Spijkenisse
Centrum Spijkenisse
Overig winkelaanbod

Bereik
Metrostation Spijkenisse

Educatie
Theater de Stoep
De Boekenberg
Basis- en middelbaar onderwijs