Werkzaamheden aan het gemaal

4 maanden geleden

Eerder dit jaar schreven we al dat er door de firma Schouls hard gewerkt werd aan het ombouwen van de uitstroom van het gemaal De Leeuw van Putten. Terwijl het gemaal nog actief was, hebben zij een nieuwe uitstroombak gebouwd. Deze zie je op de foto. Eind november en begin december hebben ze hard gewerkt […]

4 maanden geleden

Eerder dit jaar schreven we al dat er door de firma Schouls hard gewerkt werd aan het ombouwen van de uitstroom van het gemaal De Leeuw van Putten. Terwijl het gemaal nog actief was, hebben zij een nieuwe uitstroombak gebouwd. Deze zie je op de foto.

Eind november en begin december hebben ze hard gewerkt aan het aansluiten en ombouwen van deze nieuwe uitstroombak.

Maar waarom is dit belangrijk voor De Haven en De Elementen? De oude uitstroom van het gemaal kwam uit ter hoogte van de Veerkade, waardoor het niet mogelijk zou hier woningen te bouwen.