Voorzieningen

Spijkenisse investeert momenteel in een uptempo de attractiviteit en aantrekkingskracht van de stad. Er is ingezet op een aantal speerpunten, onder meer het doorbreken van de eenzijdige woningvoorraad, het op peil brengen van de centrumvoorzieningen en het verbeteren van de culturele infrastructuur. Christel Mourik, wethouder van gemeente Nissewaard, is nauw betrokken bij de plannen voor De Elementen. “Dit is een hele fijne plek om te wonen. De Elementen is erg divers en daarom voor ieder wat wils. De openbare ruimte is goed ingericht, de voorzieningen zijn goed. Het centrum van Spijkenisse is vlakbij en de ontsluiting is goed. Wie wil kan vlot de snelweg op en wie alle tijd heeft, pakt de fiets en rijdt zo de polders in.”

 

Cultuur

Het nieuwe Theater De Stoep is op 9 oktober 2014 officieel geopend. Het theater beschikt over alle mogelijke faciliteiten om bezoekers welkom te heten bij vele mooie, hilarische en avontuurlijke voorstellingen en evenementen.

Winkelen

U kunt naar hartenlust winkelen op loopafstand van De Elementen. Onder andere woon- en winkelcomplex City Plaza en de Stadhuispassage bieden bewoners van De Elementen een winkelhart met aantrekkingskracht: grote, landelijke filiaalbedrijven in combinatie met lokale speciaalzaken. En elke eerste en laatste zondag van de maand is het koopzondag! Bekijk het volledige winkelaanbod in Spijkenisse op deze website.

Sporten

Rivièrabad
Het Rivièrabad te Spijkenisse is één van de grotere zwem- en recreatieaccommodaties in de regio Rotterdam. Het zwembad omvat drie bassins: een recreatiebad, een wedstrijdbad en een doelgroepenbad. Voor vergaderingen en cursussen tot 20 personen is er ook een multifunctionele ruimte aanwezig.

 

Uitgaan

In Spijkenisse zijn er genoeg mogelijkheden om uw vrije tijd te besteden. Uiteten in één van de vele restaurants en eetcafe’s. Gezellig een drankje met vrienden of collega’s in een van trendy bars in Spijkenisse. Maar ook samen met het gezin naar het theater of de bioscoop. Er is zelfs aan de natuurliefhebbers gedacht, een boottocht vanuit het oude gedeelte van Spijkenisse naar de schitterende polders die de stad omringen.

 

Nog meer tips!

Benieuwd naar nog meer voorzieningen in en nabij Spijkenisse? Wethouder Christel Mourik heeft ze op een rijtje gezet.